15 Februarie 2019

 

COMUNCAT DE PRESĂ PROIECT POCU/90/6.13/6.14/108959

 

 

SC INFO MIAD SRL Câmpia Turzii, în parteneriat cu CONFEDERACION ESPANOLA DE CENTROS DE ENSENANZA Madrid, implementeaza proiectul cu titlul :”Dezvoltarea de competente necesare unui loc de muncă prin practică natională si transnatională” , în Municipiul Turda si Madrid/Spania, pe o durată de 14 luni, în perioada  23 august 2018 – 22 august 2018.

 

Valoarea totală  a proiectului este de 920.289,57 lei, din care finantare nerambursabilă 874.274,91 lei.

 

Obiectivul general al proiectului

·         Cresterea ocupabilitătii si adaptabilitătii elevilor din învătămantul profesional si tehnic la cerintele unui loc de muncă, prin dezvoltarea aptitudinilor si cunostintelor dobandite în cadrul stagiilor de practică a 150 elevi, desfăsurate în România si în Spania.

 

Grupul tintă

·         Grupul tintă este format din 150 elevi ( din care 42,67% din mediul rural) din Regiunile de Dezvoltare Nord-Vest si Centru, judetele Cluj si Alba, înmatriculati în sistemul national de învătământ, la Colegiul “Emil Negrutiu” din Municipiul Turda.

 

Rezultate

·         Dezvoltarea de parteneriate existente sau nou înfiintate între scoală si agenti economici, actori din domeniul SOCIAL, cercetării si inovării, ai sectorului privat cu potential competitiv identificate SNC/SNCDI, în vederea organizării de stagii de practică în scopul facilitării tranzitiei de la scoala la viata activa.

·         Furnizarea de servicii de informare, consiliere si orientare profesională în scopul dobândirii de competente si cresterea procentajului de ocupare a unui numar de 150 elevi, de la Colegiul “Emil Negrutiu” din Municipiul Turda.

·         Dezvoltarea aptitudinilor de muncă si promovarea insertiei pe piata muncii prin desfasurarea de activităti tip firma de exercitiu precum si stagii de practica natională si transnatională pentru un număr de 150 elevi de la Colegiul “Emil Negrutiu” din Municipiul Turda.

·         Promovarea si desfăsurarea unor activităti inovatoare, atat pentru dezvoltarea competentelor cheie cerute pe piata muncii cât si pentru a le deschide noi orizonturi elevilor.

 

Contact: email – adi_mischian @ yahoo.com

     

You can place news, pictures or advertisements here